OK



تاریخچه ماشین تراش :


ماشین‌های تراش که ابتدایی‌ترین نوع
 ماشینهای افزار  به‌شمار می‌روند، تاریخچه آن بین قرن ۱۷ و ۱۸ شروع شده که در ابتدا معمولی‌ترین یا قدیمی‌ترین روش تراش، تراشیدن چوب به وسیله ی درخت بوده‌است. بدین معنی که دو سر چوب را بین دو درخت قرار داده و یک طناب به شاخه درخت بسته و آن را حول چوب مورد نظر پیچیده و طرف دیگر طناب را شخص دیگری گرفته و با دست طناب را به حرکت درمی‌آورد شخص دومی که در طرف مقابل قرار گرفته با رنده چوب را می‌تراشید این قدیمی‌ترین روش تراش چوب بوده‌است .

اولین ماشین تراش در سال ۱۷۴۰ در فرانسه ساخته شد. در این ماشین وسیله چرخش محور اصلی به وسیله ی دست بود، یک دست گرداننده محور آن (محور کار) مستقیماً روی دستگاه که به محور اصلی متصل است توسط دو چرخ دنده  ساده به میله پیچ بری متصل می‌باشد قرار گرفته‌است. در این نوع ماشین برای تعویض چرخ دنده‌های متفاوت جهت پیچ تراشی پیچ‌های متفاوتی پیش‌بینی شده بود .

در سال ۱۷۹۶ یک انگلیسی به نام فیدمن برای اولین مرتبه ماشین تراشی ساخت که دارای میله پیچ بری بود، که با عوض کردن چرخ دنده‌های روی محور اصلی و محور پیچ بری می‌توانست پیچهای مختلفی را بسازد .

در سال‌های ۱۸۰۰ و ۱۸۳۰ در ایالات متحده آمریکا  ماشین‌های تراشی ساخته شد که با بدنه چوبی  و پایه آهنی مجهز بود. در سال ۱۸۳۶ شخصی به نام پانتون  در ماساچوست آمریکا ماشین تراشی با میله پیچ بری  ساخت. در سال ۱۸۵۳ شخصی به نام فریلند  در نیویورک  ماشین تراشی با ریلهایی بطول ۲۰ فوت که کارهایی به قطر ۱۰ اینچ را می‌توانست بتراشد ساخت بدنه آهنی و درشت آن جایگاه چرخ دنده‌های تعویضی بود .

بعد از مدتی ماشین‌های بهتری از نظر قدرت و دورهای بیشتری ساخته شد که بنام ماشین‌های تراش جعبه دنده‌ای معروف است. این ماشین‌ها دارای جعبه دنده  دور و نیز جعبه بار می‌باشد؛ که به آسانی می‌توان ماشین را خودکار نمود و کارهای مختلف را تراشید .




تاریخچه ماشین ابزار :

بعد از جنگ جهانی دوم ضرورت وجود دستگاه‌هایی که تونایی ساخت قطعات پیچیده و دقیق رابرای صنایع هوافضا داشته باشند احساس می‌شد. از سال ۱۹۵۰ جان پارسانگ از شرکت پارسونز قرارداد خود را بانیروی هوایی آمریکا جهت ساخت اولین دستگاه کنترل عددی (NC  ) منعقد کرد. بعد از ساخت اولین دستگاه کنترل عددی توسط پارسانگ، انیستیتو MIT    آمریکا (Massachusetts Institute of Technology  ) اقدام به ساخت سری کامل تر از دستگاه اولی کرد.  بعد از گذشت ۲ سال از این اقدام در سال ۱۹۵۲ و با تلاش و کوشش۱۰۰ نفر از بهترین مهندسان الکترونیک و مکانیک جهان، توانستند دستگاهی با کنترل سه محوری، دقت و سرعت و قدرت بالا اختراع کنند که نام آن را(NC1  ) گذاشتند .

پس از تولید انبوه ماشین آلات (NC  ) محققان و منتقدان این دستگاه دریافتند که این دستگاه قابلیت ارتقا دارد. در همان زمان بود که صنعت کامپیوتر رشد و نمو قابل توجهی کرده بود. رشد دنیای رایانه‌ها محققان را به این فکر انداخت که کلیه دستگاه‌ها را به کمک کامپیوترها کنترل کنند که دستگاه‌های (NC  ) هم از این قاعده مستثنا نبودند. یک سری از مهندسان از اقصا نقاط جهان در شرکت ام آی تی جمع شدند و روی پروژه فرمان‌گیری دستگاه‌های (NC  )  ازطریق کامپیوتر بحث و گفتگو کردند. پس از ۲ ماه گفتگو و بحث در این باره که آیا این دستگاه‌ها ارزش ارتقا را دارند یانه، در آخر دستور ساخت سری جدید این دستگاه‌ها از طرف رئیس شرکت ام آی تی صادر شد؛ و بعد از ۳ سال کار روی این پروژه، دستگاه کنترل عددی کامپیوتری (CNC  ) در سال ۱۹۵۹ اختراع شد.

دستگاه   CNC    سی ان سی چیست ؟

همان طور که از نام این دستگاه مشخص است CNC    مخفف کلمات  Computer  Numerical  Control     است . به معنی کنترل منطقی یک ماشین به واسطه اعداد با اعمال پردازش کامپیوتری .

يك دستگاه CNC   در واقع همان دستگاه دستي ساده یا منوآل مي باشد كه قابليت فرمان پذيري از طريق كد ها و منطق رياضياتي را دارد در اين دستگاه حضور كاربر (اپراتور) براي كار با دستگاه محدود به ايستادن اين فرد پشت بخش كنترل كننده دستگاه مي باشد و نوشتن برنامه هاي حركتي آنهم فقط براي يكبار ، دستگاه عملیات ماشنکاری را بصورت خودكار هر چند بار كه بخواهيم تكرار مي نمايدالبته  بدون حضور كاربر .